Het merk Woolrich: Jassen

Woolrich is een erg oud merk, want het is bijna 200 jaar oud. Het is begonnen in een wolfabriek in Pennsylvania. In de Verenigde Staten dus. Deze wolfabriek was daar gestopt, vanwege te weinig watertoevoer. Echter, was dit wel later. Het merk was in 1830 opgericht. De wolfabriek zelf, stopte ongeveer in 1845. John Rich is met het merk begonnen. Hij verkocht wol aan houthakkers en hun families. Het begon dus eigenlijk voor mensen die in de kou moesten werken. Van de wol werden kleding en sokken gemaakt, maar uiteindelijk= werden dus de Woolrich jassen uitgebracht. Deze jassen dienden dus goed warm te houden. Tegenwoordig is het merk veel meer dan alleen maar Woolrich jas. In dit artikel wordt hier dieper op ingegaan en kun je het merk online bestellen.

Over het merk

Woolrich richt zich op verschillende soorten kleding, die je kunt bestellen. Denk aan: Woolrich jas, shirt, truien en ook schoenen. Wel is het zo dat het merk trouw blijft aan zijn oorsprong, want ze produceren voornamelijk Woolrich jassen en parka’s. Het merk is voor zowel mannen als vrouwen. Uiteindelijk is het merk ook naar Europa gehaald, waar het succes behaalde. Het merk is zelfs doorgegroeid naar ItaliĆ«, Zwitserland, BelgiĆ«, ScandinaviĆ«, Frankrijk, Engeland en Rusland. Bekent is dat het merk zich nog moet ontplooien in Canada en Japan.

Een bedrijfsstad

In het begin, begon het merk dus in een wolfabriek. Nadat deze rond 1845 stopte, is het merk verhuisd naar een nieuwe molen. Deze bestaat niet meer in zijn originele staat, maar is wel een bedrijfsstad geworden. Hier zijn immers belangrijke activiteiten voor het merk uitgevoerd. Deze stad heeft verschillende namen gehad, maar na 1888 heet deze Woolrich, vernoemd naar het merk.

In de hedendaagse tijd

Tegenwoordig heeft het bedrijf geen fabrieken meer in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *