Waarom een BHV cursus?

In ieder bedrijf en iedere organisatie is het van belang om een BHV’er aanwezig te hebben. Het maakt dus niet uit of je een dienstverlenend bedrijf bent, een commercieel productiebedrijf of een vrijwilligersorganisatie. Waar mensen aan het werk zijn, al dan niet betaald, is het van belang een BHV’er in het pand te hebben. Daarvoor hoef je alleen een BHV cursus te volgen. Wel moet je ook herhaalcursussen doen om je kennis en kunde recent en accuraat te houden. Je leest er hier meer over.

Vergoeding door werkgever mogelijk

Een BHV cursus kan iedereen volgen. Het voordeel van werknemer zijn, is dat je eventueel de kosten voor de cursus kunt laten vergoeden door je werkgever. Dit is niet altijd het geval. Het kan dus ook zo zijn dat jouw werkgever dat niet wil doen. Zorg dat je dit overlegt voordat je aan je BHV cursus begint. Behalve een basis en herhalingscursus BHV, zijn er nog meer cursussen te volgen die te maken hebben met BHV. De cursussen worden op verschillende locaties gegeven.

Andere opleidingen en trainingen in BHV

Behalve de basis- en herhalingstraining BHV is er bijvoorbeeld ook een opleiding NIBHV en een instructeursopleiding brand & ontruimen NIBHV. Dit zijn hooggewaardeerde opleidingen die een waardevolle aanvulling op je cv kunnen zijn. Andere cursussen op het gebied van bedrijfshulpverlening zijn Kleine blusmiddelen, Reanimatie en AED, BHV en AED e-learning, Brand, alarmeren, ontruimen en communicatie en Levensreddende Eerste Hulp. Je vindt hier meer informatie over de cursus BHV en aanverwanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *